Oasis of the Seas. Caribien. Januar 2018

31. oktober 2009 kort før midnat sejlede Oasis of the Seas under Storebæltsbroen. Det er der skrevet flere artikler om, og der findes også en fin video på Youtube. 

Oasis of the Seas var mere end 9 meter for høj til at kunne sejle under broen ved normale forhold. Det blev en løsning bestående af flere delløsninger, der gjorde det muligt for skibet at passere.

Først og fremmest blev Oasis bygget med teleskop-skorstene, der kunne køres op og ned, og dermed “forsvinde” ned i skibet. Denne løsning gav lidt over 6 meter. Derudover skulle der sejles under ved lavvande, og sluttelig skulle den norske kaptajn give gas lige når skibet gik under broen, så man nærmest opnåede samme effekt som når en speedbåd starter op. Bagenden går ned i vandet, og forenden letter en lille smule. 

Søren havde læst artiklerne i dagene op til passagen, og da han så Oasis den aften, blev en drøm om at prøve at sejle med dette fantastiske skib tændt i ham. Først i januar 2018 blev drømmen til virkelighed. Da var der gået næsten halvandet år med planlægning af turen.

Afgang fra Port Canaveral

Fredag d. 7. januar var det endelig tid til at gå ombord på Oasis of the Seas. Allerede på broen fra Merritt Island til Cape Canaveral, kunne vi tydeligt se det kæmpestore skib. 362 meter langt, 65 meter bredt. Hvor stort skibet er, kan være svært at forestille sig. Hvis I ser på coverbilledet i toppen af indlægget, og finder den lille blå lastbil på kajen ca. midtskibs, giver det måske en idé om størrelsen. Skibet har givet navn til Oasis klassen hos rederiet Royal Caribien. Peter Ingemann har præsenteret skibet i serien „størst‟, hvor han sejlede med på et cruise.

Søren satte resten af familien af ved skibet, og kørte derefter op for at aflevere bilen. En tur på ganske få kilometer, og med en transit i minibus tilbage til skibet.

Florida. Billede af Oasis of the Seas, Port Canaveral,

Herefter gik vi alle mod check in. Spændingen var stor inden vores første rigtige cruiseferie. Hvordan er skibet? Hvordan er maden? Kahytterne? Teatret? Destinationerne?

Henriette og Søren havde prøvet et kort cruise med MSC Splendida i sommeren 2017, men for alle andre var det første tur med et cruiseskib. Turen med Splendida i august 2017 var en meget impulsiv indskydelse, der først blev planlagt og bestilt et døgn inden afgangen fra Palermo på Sicilien. Turen var altså totalt uforberedt, men gav vigtige erfaringer inden turen med Oasis. Eksempelvis vidste vi nu, at man klæder om til middag, og at der er forskellige temaer, som kræver en vis garderobe. Du kan bestille et MSC Cruise via dette link.

Sunweb.dk Solrejser

Velkommen ombord

Da vi var kommet ombord gik vi op i buffeten. Kathrine valgte at smage på alle kagerne, mens vi andre udvalgte nogle få. Meget lækre. Lidt senere fik vi adgang til vores kahytter. Vi havde balkonkahytter på 10´ende. Henriette og Søren, Kathrine og Christoffer i en kahyt, og Vagn, Karin og Sebastian lidt længere nede ad gangen. Ellers gik tiden med at udforske skibet. Se Central Park, som faktisk er en rigtig park med levende planter, fugle og sommerfugle. Parken ligger midt i skibet, og man kan således have kahyt med balkon ud mod havet eller ind mod parken. Vi fandt restauranten, hvor vi senere skulle spise. Vi gik en tur op på pooldækket, og så bl.a. de 2 store bølgebassiner, hvor man kan surfe på den kunstige bølge. Vi gik ned på det bageste dæk, hvor der bl.a. er en rigtig tivoli-karrusel med heste.

Sidst på eftermiddagen lettede vi anker, og sejlede stille og roligt gennem hele Port Canaveral og ud på det store åbne Atlanterhav. Kursen var sat mod første stop, som var Royals eget resort, Labadia, på Haiti. Men først skulle vi have en hel dag på havet.

En dag på havet

Vores første hele dag på Oasis var på havet. Vi sejlede fra Port Canaveral i midt-Florida d. 7/1, uden om Bahamas d. 8/1 og ankom til Labadia i Haiti d. 9/1. Vi havde undervejs Atlanterhavsvinden ind fra siden, og skibet gyngede en del. Det lagde sit præg på oplevelserne. Vi ville gerne udforske skibet og lære det at kende, men blev lidt hæmmet af vejret, så vi sad mere ned end vi gerne havde villet.

Ombord på Oasis er der masser at opleve. Her er klatrevæg, 2 surfsimulatorer, zipline, løbebane, fitnesscenter, teatersal og skøjtebane. Central Park midt i skibet. Royal Promenade med et væld af butikker og barer. Det er også her elevatorbaren Rising Tide Bar er placeret. Bagest i skibet er Boardwalk med karrussel, og flere butikker, samt den store scene allerbagest, som kan omdannes til et udspringsbassin, hvor der er opvisninger.

Her er masser af cafeer og restauranter på hele skibet. Her er flere pool- og afslapningsområder på de øverste dæk. Her er aktiviteter til børn i alle aldre, også teenagere, og her er toldfri butikker, der åbner så snart skibet er i internationalt farvand.

Alt dette når man selvfølgelig ikke på en dag. Ja, faktisk var der flere af aktiviteterne vi ikke nåede forbi i løbet af vores uge ombord. Hvis man keder sig her, er det ens egen skyld.

Oasis of the Seas. Afslapning i Central Park.

Ankomst til Labadia

Om morgenen d. 9/1 2018 ankom vi til Labadia. Her ligger Royal Caribiens eget resort på Haiti. Det er en halvø, der fra bjergene strækker sig ud i havet med strande på begge sider. Fra landsiden er der kun en smal vej til resortet. Herfra kan personale ankomme. Alle gæsterne ankommer fra vandsiden.

Her er, udover strandene, svævebane og sommer-bobslæde, masser af spisesteder og barer med og uden musikunderholdning. Personale fra skibet og på resortet hygger om gæsterne, og man får følelsen af at være en meget vigtig person, som bliver behandlet efter deres bedste evne.

Efter vi havde spist morgenmad på skibet gik vi i land. En af Kathrines venner havde været her før, og hun havde rådet os til at gå til højre, til den sydlige strand. Ikke til venstre til den nordlige. Hun havde også fortalt hvorfor – Der er søpindsvin på den nordlige strand. Vi valgte ikke at lytte. Der var kortere til den nordlige strand, og det var tættere på svævebanen og sommer-bobbanen, som Christoffer og Søren gerne ville prøve.

Vi havde en dejlig dag med badning, sommerbob, lækker mad og, ja, I har måske gættet det, søpindsvin. Christoffer trådte direkte på et, og fik en del pigge op i foden. Vi måtte have samarit-hjælp. De fjernede de synlige pigge, rensede, og herefter skulle der gå nogle dage, inden de sidste pigge selv ville opløses i foden. Heldigvis var det sidst på dagen, og Christoffer var ikke mere medtaget, end at han kunne jamme lidt med de lokale musikere på vej tilbage til skibet.

Vel tilbage på skibet gik Henriette og Kathrine i spa. De valgte et af de spabade, der ligesom er bygget „ud over kanten‟ på skibets dæk. Herefter gik de opdagelse, hvor de fandt ud af, at man fra kahytsdækket lige over kommandobroen, kunne komme ud på dækket, som ligger lige ovenpå selve kommandobroen. Her var ingen mennesker, men det var lidt fedt at opleve skibet fra „Kaptajnens synsvinkel‟.

Livet ombord

Vi er efterhånden ved at finde ind i vores hverdag ombord. Vi finder relativt let rundt på skibet. Vi har vores faste bord i restauranten, med de samme tjenere hver dag. Maden og servicen er fantastisk. Det er fedt at få et nyt menukort hver dag, med masser af valgmuligheder indenfor forret, hovedret og dessert.

Her er fri adgang til drikkevarer, når man har købt sin drikkepakke. Den indeholder bl.a kaffe, the og kakao, øl og vin, en række drinks og så har Royal et samarbejde med Coca Cola, så man køber en termokop, der kan fyldes i alle automater på skibet.

En aften gik vi i teateret. Royal er kendt for at købe deres forestillinger direkte fra eksempelvis Broadway. Vi skulle derfor se „Cats‟ i den originale opsætning. Det blev en sejtrækker, og vi endte med at gå i pausen. Mange vil sikkert synes det er rigtig godt, men for os var det for langt og kedeligt. Vi kan bedre lide konceptet hos MSC, hvor der er skiftende forestillinger hver aften. 45 minutter med musik, dans eller teater.

Oasis of the Seas. Rising Tide Bar

Søren fik en løbetur på skibets løbebane. Den er 0,67 km lang, og 6 omgange svarer derfor til 4 km. Banen er indbygget langs kanten af skibet på dæk 5. Virkelig smart.

Christoffer brugte sine dage med andre unge i Teenclub. De spillede bold, var på skøjtebanen og hyggede sig sammen.

Oasis of the Seas. Søren og Henriette til middag i elegant

Det nordlige Jamaica

På 4. dagen ankom vi til Falmouth i det nordlige Jamaica. Her havde vi bestilt en tur til Dunns River Falls, hvor vi skulle bestige et vandfald, og til Green Grotto Caves, hvor vi skulle se de smukke grotter, som ligger delvis under jorden.

Vandfaldet var den fedeste oplevelse, og en beskrivelse af dagen kan du læse her.

Maya indianernes pyramider, Chitzen Itza

Vi lagde til ved øen Cozumel ud for kysten på Yucatan-halvøen i Mexico. Herfra skulle vi med bus ind og se Maya indianernes landsby ved pyramiderne i Chitzen Itza. En eventyrlig tur, som du kan læse mere om her.

Retur mod Florida

Efter vores besøg i Mexico, vendte vi igen næsen mod Port Canaveral. Vi havde sejlet hele vejen rundt om Bahamas og Cuba. Vi havde været i land i Haiti, Jamaica og Mexico, og vi havde haft oplevelser, du ikke får tilsvarende andre steder. En uforglemmelig ferie nærmede sig sin afslutning. Da skibet havde lagt til, gik turen direkte mod lufthavnen. Vi fløj fra Orlando over London til København, hvor vi ankom 15 dage efter vi havde forladt DK.

Skriv et svar