Denne tur har været planlagt og vi har talt ned i næsten et år. Vi glæder os SÅ meget!
Når vi planlægger Cruise, er det sjældent, at det lige passer sådan, at lige det skib vi helst vil med, sejler på netop den rute vi bedst kunne tænke os. Derfor er det, for os, ofte et valg imellem ruten og skibet.

Denne gang har vi valgt skib frem for rute.
MSC Seashore er et sprit nyt skib, der blev sat i søen d. 26/7 2021. Det er storesøster til MSC Seaside og MSC Seaview – Seaside er Søren og Henriettes absolutte favoritskib. Så det er et skib vi forventer os meget af. Det sejler kun i middelhavet frem til november 2021, hvor det krydser Atlanten, for herefter at sejle med udgangspunkt i Miami.
Ruten er helt magen til den vi sejlede med MSC Bellisima i 2019. Læs mere her.
Dog forventes oplevelsen at blive en del anderledes af flere årsager.
En gruppe på 8 personer
For det første er denne tur helt speciel, fordi vi er så heldige, at have fået følgeskab af en helt særlig familie. Vi glæder os til at dele oplevelsen med familien Matzen, der skal på deres første cruise.
Det er gamle venner som vi holder meget af. Christina er simpelthen, den sejeste kvinde vi kender. Hun er sygeplejerske, og da hele verden i januar 2020 blev vendt op og ned for os alle sammen, blev hun ovenikøbet ramt af kræft. Det har været et hårdt forløb, først og fremmest for Christina, men også for familien. Christina har været så sej, så hun har delt hele forløbet med os andre, på de sociale medier. Det har givet os andre en uvurderlig indsigt i en kræftramts vej gennem sygdommen.
Undervejs i forløbet, aftalte vi, at når hun kom ud på den anden side, så skulle hun med på cruise.
Så det, at vi sidder her på skibet i dag, er selvfølgelig en fed ferie, men mest af alt en kæmpe fejring af livet, da Christina nu er kræftfri.
For det andet, er det et helt andet skib, og halvdelen af oplevelsen, er efter vores mening selve skibet.
Corona spøger stadig
For det tredje, er COVID-19 stadig en betydelig faktor i Sydeuropa, og der er mange regler og protokoller der skal overholdes. Hvilket bl.a. betyder, at man ikke bare kan tage på tur på egen hånd ligesom vi plejer. Hvis man ønsker at komme på tur, kan dette kun ske i MSC´s safebubbels, og her er der begrænset udvalg. Det er vigtig at blive i den såkaldte boble. Forlader man gruppen får man ikke lov til at komme ombord igen.
Sidst men ikke mindst er det første gang hele familien rejser ud, siden vi har startet bloggen her. Vi har besluttet, at vi vil prøve, at lave løbende updates til jer, mens vi er afsted. Så vi håber at I vil følge med, når vi rejser afsted.


Et par uger før afrejse, samles vi. Her laver vi de sidste forberedelser, vi tjekker ind og ordner papirer og laver de sidste tilkøb. Det er især snakken om hvem, der vil på hvilke ture vi glæder os til. På billedet til højre kan I se hvilke ture Kathrine f.eks. har valgt.
Tid til afgang
Allerede fredag begynder sommerfuglene at blafre rundt i maven. Vi glæder os så meget.
Hundene er blevet afleveret, Christoffer er hentet på skolen, vi har fået taget de påkrævede Covid -19 test og kufferterne er ved at være pakket. Vi er i den grad klar.
Aftenen bruges på afslapning. Kathrine og Christoffer har travlt med at skulle nå at se de gamle Godfather film, for de har bestilt en bustur på Sicilien, hvor de kommer til nogle af de berømte lokationer. Vi hygger.

Lørdag morgen har vi god tid, vi skal først være i lufthavnen kl. 12.
Morgenen bliver brugt på lige at tjekke de sidste ting, bage de sædvanlige pølsehorn og pakke lidt ekstra kiks, frugt og snacks. Huset tjekkes igennem og der laves aftale med naboen, som passer på huset mens vi er væk. Bilen pakkes og så går det endelig afsted mod lufthavnen. Alting går som det skal, flyveturen er behagelig og vi lander i Milano med kun lidt forsinkelse.

Kan vi være 8 mennesker med bagage i bilen?
I Milano har vi lejet en 9 personer bil, og er lidt spændt på om vi nu rent faktisk kan være der med alt bagagen. Det har faktisk betydet, at Søren de sidste nætter op til ferien har pakket bil og pakket bil i sine drømme. Det viser sig heldigvis at med lidt Tetris-skills så går det rigtig fint.

Vi ankommer til Genova, hvor vi har lejet værelser på et hotel helt nede ved Cruisehavnen. Det er superfint, og næste morgen kan vi, mens vi spiser morgenmad, se vores skib komme i havn.
Vi har været rigtig heldige, for vi har fået tjek ind tid allerede kl. 9. om morgenen i cruiseterminalen. Det giver os mere tid til at lære skibet at kende på første-dagen.
It´s Cruiseday
Søren kører Thomas og Henriette over til cruiseterminalen med alle kufferterne og kører så ud i lufthavnen og afleverer bilen. Resten af gruppen har valgt at gå turen langs vandet.

Vi ved at når vi skal med fra Genova, skal man ind gennem den smukke gamle terminal bygning. Men hvis man tager sig tid til lige at gå rundt om bygningen så kan man se skibet helt tæt på. Det er en virkelig fed oplevelse som vi gerne vil dele, og resultatet er nøjagtig som vi håbede. Familien Matzen ser præcis ud i ansigterne som vi må have gjort, da vi for et par år siden stod her første gang. Det kan kun beskrives med et ord. WOW!
Det hele kribler inden i, af forventning og spænding. Vi har ikke travlt og giver os tid til at nyde oplevelsen.
Henriette og Casper går langs kajen for at se skibet fra den anden side også. Stemningen er skøn og vi begiver os småsnakkende mod tjek ind.

Embarkation i Coronatid
Vi er forberedt på, at tjek ind tager lang tid. Det tager altid lang tid og under Corona er der kommet ekstra sikkerhedsforanstaltninger til. Vi starter med at aflevere kufferter, få tjekket vores papirer og Coronapas, og det går faktisk ret fint. Herefter går vi videre til tjek ind. Her får vi først tjekket temperatur, får et nummer og bliver så sendt over til første vente afdeling. Efter kort tid bliver vores gruppe kaldt frem. Næste del er Coronaprøve, og uhh altså hvor er de grundige. De der næse-tests er bare ad!
Herefter bliver vi sendt videre til endnu et ventested, hvor vi afventer vores tur til det endelige tjek ind, og at testresultaterne er godkendt. Der er blevet rodet rundt på hvem der skal bo i hvilken kahyt – hvilket i sig selv ikke er et problem, da vi ved, at det er noget de let ordner i receptionen ombord. Da det endelig er ved at være vores tur, spørger Henriette damen der fordeler os, om det er bedst at ordne det her hvor vi får Cruise-kortene, eller om vi skal vente til vi er ombord. Hun siger at det er bedst nu – men oh no altså, sikke et kaos det lige udløste! Vi blev sendt til forskellige skranker, der overhovedet ikke ville tale sammen og Christoffer var pludselig et stort problem fordi Søren ikke er hans biologiske far – selv om drengen er over 18år?


På et tidspunkt får vi af vide at vi skal vente på immigration? Det tager evigheder, og til sidst får vi at vide, at de ikke kan foretage ændringerne og at vi skal ordne det på skibet. Suk! – jamen altså, det kunne de jo bare have sagt fra starten.

Endelig ombord
Ombord på skibet, går vi direkte til receptionen, som uden problemer laver de nødvendige ændringer.
Vi bruger dagen på at pakke ud, udforske skibet, afprøve buffetrestauranten til frokost, og smage på nogle drinks.


Jan, Christina og de fire unge bader, selv om det dog er liiiidt kold på bagdækket. Heldigvis er der også et indendørs pool område.


Da vi når til aften, klæder vi om og gør os klar til middag. Undervejs møder vi en af fotograferne og får lavet nogle foto shoots. Det er sjovt at prøve helt nye opstillinger når vi er så mange.
I hovedrestauranten, har vi fået et rundt bord til os alle 8, i et hjørne, hvilket passer os fint. Vi vil helst ikke sidde inde i midten. Maden og selskabet er skønt og vi hygger os og snakker.

Efter maden er der tid til en enkelt drink, inden vi finder vej til kahytten trætte og mætte på indtryk. Vi kæmper lidt med at få MSC-appen og internet til at virke. Henriette beslutter at det må vente til i morgen, hvilket også betyder, at vi ikke kan lægge nyt op på bloggen.

Tur til Sorrento og Pompeji
Mandag morgen, starter Henriette tidligt med at kæmpe videre med at få noget net. Det er virkelig træls, at det driller og det lykkes ikke. Til sidst opgiver vi og beslutter, at vi må nøjes med at lægge op på siden, når vi er i havn.
Henriette har bestilt roomservice, så hun og Søren spiser morgenmad på balkonen.
Drengene sover længe mens Jan, Christina og Kathrine er vildt morgenfriske og starter dagen med at gå i træningscenteret – respekt!

Da Kathrine, kommer tilbage kommer hun ud på balkonen til os, hun når lige at sige at det kunne være hyggeligt hvis der lige kom en delfin forbi. Der går kun ganske få minutter før Henriette springer op og råber “se delfin‟!! og ja lige der ved siden af båden springer en stor fin delfin afsted plask, plask!
Husk varmt tøj til bussen
I dag skal vi på tur, så vi pakker en rygsæk med ekstratrøjer, for vi ved, at de i Sydeuropa kan finde på at bruge overdrevet meget aircon i busserne. Vi pakker også noget vand, müslibar og frugt. Herefter går vi ned til vores mødested og får vores klistermærke med nummer, som fortæller både hvilken gruppe vi hører til samt hvilken bus vi skal med.
Turen til Sorrento er utrolig smuk, vi kører meget af tiden langs kysten på smalle bjergveje og gennem lange tunneler. Vor vidt det er vildt fedt eller vildt skræmmende, at der er stejle bjergskrænter lige ved siden af vejen er der delte meninger om, men vi er i hvert fald enige om, at det er en fed oplevelse.
Sorrento
Nede i byen får vi guidet gåtur rundt. Det er klart, at vi ville have foretrukket at gå rundt på egen hånd, men pga. Corona skal man holde sig i sin gruppe. Vi taler om, at her kunne vi godt tænke os at komme tilbage til, men med mere tid og på egen hånd.








Retur mod Pompeji
Efter vores gåtur rundt i byen, kører vi tilbage mod Pompeji.
Her skal vi igen gå rundt i samlet flok med vores guide, men det er faktisk ok, da vi dermed får nogle fortællinger med, som vi måske ikke ville have fået hvis vi gik selv.
Pompeji er et kæmpe kæmpe stort område som er inddelt i 9 mindre områder og da vi var her i 2019 gik vi tværs gennem tre af områderne for at komme ned og se Colosseum. Se blog om pompeji her. Læs mere om guidede ture i Pompeji med GetYourGuide.
Denne gang er vi så heldige, at vi nærmest går på tværs af denne rute og får helt nye steder at se.
Selvom vi nu har været her to gange, føler vi stadig ikke, at vi har set alt det vi gerne vil, og vi har slet ikke været indenfor og se hele museumsdelen, så dette er et sted vi fortsat ønsker at komme tilbage til.








Voyager Club fordele
Efter en skøn, men også lang dag fyldt af oplevelser, beslutter vi at slappe af inden middagen. Ja det vil sige Søren og Henriette skal liiige have fat i Voyager Club som ikke har sørget for, at de har fået deres medlems-fordele på denne tur. Det viser sig dog at tage lang tid, for der er kun en dame til at betjene både Futurecruises og Voyager Club, så der er lang kø. Det lykkedes dog og alt bliver ordnet. Det viser sig, at vi faktisk har mulighed for at spise gratis i en af specialrestauranterne efter eget ønske så det var jo en glædelig overraskelse.
Vi går herefter direkte i kahytten og klæder om. I aften er det White Night. Under normale forhold ville det havde betydet, at vi som Voyager Club members skulle have været til Cocktails og dans med kaptajnen og officererne. Men det er aflyst pga. Corona restriktioner. Men hvidt, det skal vi da have på.

Fotoshoot og drinks
Efter maden tager de unge rundt på skibet på fotoshoot, mens vi andre tager en drink og lytter til musikken, der spilles i det store Atrium. Vi hygger os i det gode selskab og lige pludselig er klokken blevet mange. Så da de unge er færdige med at blive fotograferet går vi tilbage til vores kahytter og siger godnat.

Sicilien.
I det tidlige morgenlys kan vi fra balkonen se en fin røgsøjle stige op fra Etna. Vi håber på at Kathrine og Christoffer, der skal på bustur, kan komme tæt nok på, så de kan tage nogle gode billeder.
Vi har bestilt morgenmad i kahytten, så Kathrine og Christoffer kan nå at spise lidt inden de skal afsted. Henriette, Christina og Søren er morgenfriske og tager i fitnesscenteret.
På vej tilbage når de lige at sige god tur Kathrine og Christoffer. Læs om deres tur her.

Da vi kommer tilbage i kahytten går Henriette i gang med at med at skrive på bloggen.
Resten af gruppen begiver sig ud på skibet for at finde et sted hvor de kan sidde og spille et spil. Da vi nærmer os frokost tid bliver Henriette færdig med at skrive og slutter sig til de andre.
Resten af dagen går med solbadning, god mad og hygge inden vi slutter af med endnu en skøn middag.
Efter maden har vi bestilt pladser i teateret. Vi skal se In to the forrest. Et skønt lille stykke med fantasi, akrobatik og flotte kostumer.

Malta
Vi vågner tidsnok til at se indsejlingen til Malta. Vi synes at det er en af de smukkeste vi har oplevet.
Vi har valgt at få vores morgenmad serveret i den pæne restaurant på dæk 5. For vi gider ikke trængslen i buffeten.
Vi skal på havnerundfart kl 8.30 og hvis du spørger drengene, så er det altså meget tidligt. Men vi nyder vores mad og går herefter ned og får vores nummer og direkte ud til skibet, der skal sejle os rundt i Vallettas havn.
Kun plads indenfor
Der er allerede en del mennesker ombord. De sidder allesammen udenfor på øverste dæk, og der er ikke plads til os, vi må i stedet sidde indenfor, hvilket er lidt ærgerligt da det gør det svært at tage billeder. Turen starter stille og roligt, vi sejler ud og ind i de fine havne og kigger på de flotte bygninger, og kæmpe store yachts.
Vi sejler forbi tempelridderens borg og kan se at at flaget der ligner dannebrog er hejst, hvilket betyder at han er hjemme. Vi har tidligere besøgt ridderen, det vil I kunne læse om i vores blok om Malta her.







Da vi skal ud fra det ene havneløb for at komme til næste, kommer der pludselig meget store bølger som skyller ind over dem der sidder helt foran udenfor. Så pludselig kommer der mange mennesker ind. Båden gynger en hel del. Men det varer heldigvis ikke så længe og der er ingen der når at blive søsyge.
Inde i den næste havn er der fyldt med flotte sejlskibe, guiden fortæller at de forbereder sig til Rolex Regatta der skal løbe af staben i næste weekend.
Butchers Cut
Vel tilbage på skibet står den på total afslapning, solbadning
Da Henriette er blevet Diamond Member som er det øverste niveau, er der pludselig rigtig mange ekstra fordele vi kan nyde godt af. En af dem er Henriette og Søren har fået muligheden for afprøve en af special restauranterne. Vi har valgt at vi vil prøve Butchers Cut for første gang. Imens går Kathrine og Christoffer med familien Matzen i hoved restauranten.
Det var en skøn spiseoplevelse på specialrestauranten. Stemningen var skøn og servicen i top. Bøfferne grilles over åben ild direkte i restauranten og der er nærmest en tjener pr bord. Alt bliver nænsomt anrettet.
Der bliver kørt et rullebord ind så vi kan se de forskellige typer kød og får en fortælling om hver slags. Vi vælger vores kød og at vi gerne vil have dem medium stegt.
Bøffen er rød
Forretten er udsøgt og vi venter ikke ret længe, så kommer vores bøffer. Det ser godt ud. men da Søren skærer i sin, er den helt rå – ikke bare rød, men rå. Søren der ikke bryder sig om at brokke sig, ser lidt fortvivlet ud, og det bliver øjeblikkeligt spottet af en tjener. Bøffen bringes tilbage til kokken.





På skibet er det sådan at der er et tydeligt hierarki blandt personalet i restauranten. Der er de alm tjenere som har en områdeleder, over dem er dem vi kalder de sorte jakkesæt og øverst de hvide jakkesæt. De sorte jakkesæt går rundt i restauranten og holder øje med at alt er som det skal være, og de hvide jakkesæt går rundt med øresnegl og ligner noget der et taget ud af en mafia film. Disse kommer af og til og hilser på VIP gæster, og spørger om alt er ok. At være Diamond Member gør at man hører til VIP´s, hvilket betyder at der nu står to sorte jakkesæt og et hvidt jakkesæt og overvåger at Sørens bøf bliver stegt perfekt. Bøffen bringes tilbage til søren af et sort jakkesæt, der beklager mange gange og bliver stående og afventer at at Søren, skære sin bøf og tjekker at den er perfekt. Det er den heldigvis.
Min bøf er også rød
Ikke langt fra os sidder et par som vi ved også er Diamond. Uheldigvis viser hendes bøf sig at også at være understegt. bøffen bæres tilbage. Henriette sidder så hun kan følge med i køkkenet. Da kokken præsenteres for bøffen skifter hans ansigt kulør og hans øjenbryn ryger helt op i panden. herefter forlader han køkkenet. Efter nogle minutter vender han tilbage, og steger bøffen.
Det viser sig at netop denne kok er en særlig Michelin kok, der er hentet ind fra Bournes Aires netop til at stege bøfferne perfekt. Så at få to bøffer leveret tilbage med så kort mellemrum, må virkelig have ramt den stakkels mand.
Vi nyder nu vores middag, og går herefter tilbage til kahytten.
Day at sea
På Day at Sea, står den på totalt afslapning, spil og hygge i godt selskab.











Henriette, Christina, Kathrine og Christoffer brugte lidt tid på at nyde roen i Aurea Spa området.
Det er virkelig afslapning på højt plan.
Området er kun for voksne, hvilket betyder at det er første gang Christoffer er med. Dette havde han glædet sig meget til. Vi nød det i fulde drag, selv om nogle af områderne var lukkede pga. Corona restriktioner.


Det er virkelig dejligt


Barcelona
Vi sover længe. Vi skal først på tur klokken 13.30, så vi har bestilt morgenmad i kahytten klokken 9.00. Resten af formiddagen går med afslapning, bad og blog-skrivning.
Efter en dejlig frokost i restauranten, går vi alle 8 mod teatersalen. Vi skal have udleveret vores numre til dagens ekskursion. Nummeret fortæller hvilken gruppe vi tilhører, og hvilket busnummer vi skal med. I dag får vi nummer 41.
Vi går derefter fra borde og ud til busserne. Vi finder hurtigt bus nummer 41, og kommer som de første ind i bussen. I løbet af de næste 10 min. fyldes bussen. Det er tydeligt, at der er færre Corona restriktioner i Spanien, end der var i Italien og på Malta. Her må der sidde folk på alle sæder, og ikke kun på hver andet, som på vores udflugt til Pompeji.
Montjuic
Bussen kører afsted, og vores guide Juan, fortæller, at vi først skal op på Montjuic bjerget. Vi gør holdt på en busparkering. Juan vil gerne vise os et udsigtspunkt, hvor man først har udsigt over havnen, og få meter længere fremme over byen Barcelona. Vi skal gå fra bussen til udsigtspunktet og tilbage igen, og vi bliver virkelig belønnet. Udsigten er virkelig fantastisk.


Bjerget er mest kendt som hjemsted for OL i 1992. Selve det olympiske stadion, er et gammelt stadion på ydersiden, mens det på indersiden blev bygget helt nyt til OL. Her er plads til 67.000 tilskuere. Vi ser det kun fra bussen, og vi skal være hurtige med kameraet, hvis vi vil have et billede. Vi kører også forbi det olympiske svømmestadion, som i dag er offentlig svømmehal.
Vi kører ned fra Montjuic-bjerget. Vi kører forbi Plaza d´Espanya, hvor man på Avinguda de la Reina Maria Cristina hver fredag, kan se det farvede springvand på Font Magica de Montjuic. Vi fortsætter mod Plaza de Catalunya, hvor vi lige får et kig ned af Ramblaen. Herfra videre forbi Casa Battlo og Casa Milo, som begge er blandt




Sagrada Familia
Gaudis mest kendte værker, og videre mod kirken Sagrada Familia.
Man begyndte at bygge på kirken i 1883, og nærmer sig afslutningen. Det var håbet for mange, at man kunne være færdige i forbindelse med 100-året for Gaudis død. Gaudi døde i 1926, da han blev kørt over af en sporvogn. Corona har formodentlig skudt dette håb ned. Byggeriet har i perioder stået næsten stille af 2 årsager. For det første på grund af smitterisikoen blandt arbejderne, og for det andet på grund af manglende økonomi. Byggeriet finansieres af de mange indtægter fra turister, der gæster kirken, og under Corona har indtægten været nærmest ikke-eksisterende.

Det er 3 år siden vi sidst var her, og vi synes der er sket rigtig meget. Juan tager os på en gåtur rundt om kirken. Han fortæller om byggeriet, men det er svært at høre ham for trafikstøj og snakkende mennesker. Heldigvis kender vi historierne, så for os gør det ikke så meget. Det vigtigste er det vi ser. Gensynet med byggeriet, og konstateringen af, at det går fremad.
Læs her om vores tidligere besøg i Barcelona.

Genbrug af olympiske anlæg
Efter Sagrada Familia kører vi forbi den olympiske by, der i dag er almindelige lejligheder. Tæt på ligger en tidligere stationsbygning, der under legene blev omdannet til bordtennishal, og efter OL til busterminal. Vi kan rigtig godt lide, at man har forsøgt at bruge og genbruge gamle bygninger i forbindelse med de Olympiske Lege i Barcelona 1992. Det har klart mindsket omkostningerne i forbindelse med afholdelsen af legene.
Vi nærmer os afslutningen på busturen. Vi kører langs vandet, og ser stranden og havnen. Som noget af det sidste passerer vi mindesmærket for Christopher Columbus, der ligger lige nedenfor Ramblaen. Søjlen er 60 m. høj, og på toppen står Columbus og skuer ud over havet. Inden i søjlen er der en meget lille elevator. Her kan der lige stå 2 personer, som kan komme til toppen af monumentet, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og havnen. Søren og Henriette prøvede turen i 2018.


Travlt i Cruisehavnen
Vi kører det sidste stykke ned til Cruise havnen. Her ligger i alt 5 cruiseskibe, hvilket vidner om, at Cruise industrien så småt er i gang igen.
Tilbage på skibet går vi en tur op på dækket. Vi vil gerne nyde udsejlingen fra Barcelona, inden vi går i kahytten for at gøre os klar til middag. Middagen er igen fantastisk. Der er så mange lækre retter, at det hver eneste aften er næsten umuligt at vælge. Nogle aftener er man bare nødt til at spise mere end én forret, hovedret eller dessert. Casper har rekorden på denne tur. En aften spiste han i alt 7 retter, men han er jo også teenager i voksealderen!
Efter middagen går vi i seng. I morgen venter Marseille.

Der har været sus på de sidste par dage. Vi nærmest fløj til Barcelona, og nåede i havn 4-5 timer før forventet ankomst. Vi kan se på infoskærmen at vi har vindstyrke af stormstyrke, hvilket betyder at vi faktisk godt kan mærke at båden bevæger sig en lille smule en gang imellem. Inde I vores kahyt tænker vi på Christina, som hjemmefra har været bange for om hun ville blive søsyg. Heldigvis har vi mest vinden i ryggen og det bliver ikke værre, og ingen af os bliver søsyge.
Sidste dag

Den sidste dag bruges på en kombination af afslapning og at få pakket.
Vi elsker cruise.
Vi har også denne gang nydt turen, Det har været skønt, med dejligt vejr, lækker mad, fantastisk selskab og nye oplevelser.
Vi havde store forventninger til dette helt nye skib, da det skulle være en videreudvikling af Henriette og Sørens yndlingsskib. Desværre levede det ikke helt op til forventningerne.
De har lavet nogle ændringer og der er ting vi savner. På Seaside og Seaview er der buffet på både dæk 8 og 16. hvilket er totalt genialt, da det fordeler folk, dette havde man sløjfet og der var derfor kun buffet på dæk 16 (som på alle andre skibe) men det betød at der i perioder var rigtig mange mennesker.
Drengene havde glædet sig til ziplinen, den var også fjernet og værst af alt, der var ikke nogen kagebuffet på Day at sea!! Og begrundelsen var at det er op til kokken og denne kok var ikke så meget til kage! – oh no. Meget kan de ændre, men man fucker ikke med kagebuffeten, der går grænsen.
I kan læse mere om den store kagebuffet i indlægget om Bellissima her.

Farvel til MSC Seashore
Det er med blandede følelser vi pakker sammen. Christoffer, der skal direkte videre med et nyt fly fordi han skal på studierejse, er allerede mentalt videre, og en smule stresset. Kathrine er slet ikke klar til at skulle hjem, hendes udlængsel er faktisk bare blevet forstærket.
Når man er på cruise foregår disembarkation, altså det at vi går i land og forlader skibet, ved at man aftenen før får leveret kuffertmærker med nummer og farvekoder, som fortæller hvornår man skal af og hvor man kan opholde sig mens man venter. På denne måde får man fordelt folk og man slipper for at stå i kø.
Vi ved af erfaring at hvis, den tid man har fået, ikke passer til vores videre rejseplaner, så kan man bare gå i receptionen og få nogle der passer. Det gør Henriette, vi sætter mærker på og kufferterne sættes ud på gangen, så de kan bæres fra borde af personalet.
Vi går altid en tur rundt og siger farvel til skibet, det synes vi er en hyggelig måde at få sluttet af på, så det gør vi også denne gang, inden vi kører mod lufthavnen og flyver hjem.
Efter vi er kommet hjem, har vi opdaget at vi faktisk har sejlet med et uvejr lige i rumpen. Det er rigtig slemt, med voldsom storm, kæmpestore hagl og oversvømmelse. Det rammer det meste af Sydeuropa men især på Sicilien er det slemt, og her har det været så voldsomt, at det har krævet dødsfald.
Vi er taknemmelige for at vi ikke skulle igennem det uvejr, og føler os heldige med at vi kunne nyde solen, stort set hele vejen.
Du kan bestille dit MSC cruise via dette link
