Smukke rismarker og verdens dyreste kaffe

Verdens dyreste kaffe.

Ved du hvorfor Luwak kaffen er verdens dyreste? Få svaret når jeg i dag besøger en kaffe plantage med netop denne særlige kaffe. Jeg har besøgt kaffe- og risplantagerne i Ubud.
På vej mod kaffeplantagen laver vi lige et par stop.

The Holy Water of Pura Tirta Empul

Dagens første stop er allerede efter kort tids kørsel. Stedet hedder The Holy Water of Pura Tirta Empul. Her er rigtig fint og jeg bruger noget tid på at gå rundt at kigge.
Det er faktisk muligt at få lov til at gå i vandet, og det så også fint og forfriskende ud. Men jeg vil anbefale at man har sandaler eller badesko med.



Tegalalang Rice Terrace

Herefter kørte jeg til Tegalalang Rice Terrace, som er den absolut mest kendte rismark på hele Bali. Når man læser om Bali, vil man helt sikkert støde på idylliske billeder af de fine rismarker, der er bygget op på de såkaldte terrasser.
Det er også her man kan prøve Bali Swing, som basically faktisk bare er en stor gynge, hvor man kan få taget nogle ret fede billeder med rismarkerne i baggrunden. Dette er et instagram hotspot, og prisen er herefter. Jeg valgte ikke at tage en tur, for jeg synes det var total i overkanten at betale kr. 300,- for at få taget billeder på en gynge. Helt crazy.


Det var så meningen, at jeg ville gå en tur rundt om rismarkerne, men da det regnede virkeligt meget, og der simpelthen var så mudret, så besluttede jeg at lade være. Jeg så derfor bare rismarkerne fra nogle udsigtspunkter, og det var faktisk også fint nok.
Jeg synes at dette sted er blevet hypet en del. Det ser godt ud med de fine terrasser, men der er mange andre steder, hvor der også er rismarker og så meget federe end de andre steder, synes jeg ikke her er. De er store og flotte, uden tvivl og man skal da se rismarker når man er på Bali, så hvis man ikke har set andre, skal man da helt sikkert tage herhen.

Luwak kaffe plantage

Herefter gik turen endelig videre til kaffeplantagen
Dette var en af de plantager, hvor man bruger desmerdyr, eller kaffekatte, som de også kaldes, til at fordøje kaffebønnerne, inden de bruges til kaffe.
Dyrene spiser de friske bønner, som passerer hele vejen igennem deres fordøjelses system, hvilket giver bønnerne mere smag og flere enzymer. Efterfølgende samles dyrets afføring sammen. Bønnerne der stadig er hele, vaskes, tørres og ristes skånsomt, inden de til sidst laves til den såkaldte Luwak kaffe.
Det er ikke mærkeligt at kaffen er dyr. Markedsprisen ligger på mellem kr. 1000,- og 3000,- pr. kg.
Det var interessant at opleve og bestemt besøg værd. Også selv om jeg ikke drikker kaffe. Det er helt gratis at se og opleve, men hvis man vil prøvesmage deres mange forskellige slags kaffe, skal man selvfølgelig betal for det.



Herefter gik turen tilbage til mit hostel.

jeg boet lidt udenfor Ubud nogle dage og har set og oplevet en masse og nu er det er blevet tid til at komme videre. Jeg tager derfor tilbage til Canggu, hvor jeg var på surfcamp. Her kender jeg området og jeg ved, at der er et lille marked som jeg vil hen til. Efter et par måneder som backpacker er det nemlig blevet absolut nødvendigt at få fat i et par nye shorts.
Jeg håber også på at finde et sted, hvor jeg kan få en massage, for det trænger min krop godt nok til, og så ville det være en megafed afslutning på mit besøg på Bali.
Om to dage rejser jeg videre til Australien.

Bali Ubud kaffe og ris. Gade med boder i Ubud.

Læs mere om mine oplevelser i Indonesien her.




Booking.com

Skriv et svar